Städning i skafferiet.

Ikväll har vi äntligen fixat till våra pallkragar och sått grönsaker. :) Klara fick hjälpa till att göra fåror, vattna dem, lägga i frön och försiktigt lägga över jorden. Vi har sått sockerärtor, sallad, vanliga morötter och en blandning av morötter som kan få flera olika färger. Den sistnämnda komer bli riktigt spännande att se vad för färg man drar upp. :) Det är lagom mycket jobb med odling i pallkragar...lite vattning och gallring och så sköter det sig självt.
 
Jag hann även med att rensa hallonhäckarna i går..något som går lättare och lättare för varje år då vi senaste åren lagt täckbark kring skotten. Den har faktiskt hjälpt en hel del även fast visst ogräs fortfarande tar sig upp. :)
 
 
 
 
 
 
 

Bärkompott i finaste skålarna.

Ja, det är de sannerligen. Hittade dem i uthuset när vi flyttade hit och jag som älskar blåvitt porslin föll för dem direkt. Ännu bättre blev det när jag tittade på undersidan och såg det ursnygga namnet...Karolina från Rörstrand. :) De här skålarna är våra sommarskålar och jag hoppas att barnen kommer känna sommarkänslan när de blir äldre och vi fortfarande plockar fram dem. :)
 
 
 
 

Om man kunde stanna tiden.

Solen har arbetat ordentligt i helgen vilket medfört att det börjat blomstra här och där på gården. Körsbärsträdet och äppelträden blommar vitt och rosa. Syrenbuskagen börjar få en lila ton och altanen och framsidan har fått lite köpta blommor. För att inte tala om alla maskrosor som lyser gula precis överallt! ;) De sistnämnda kunde ju få stanna på ängarna och inte i gräsmattan men men...det är blommor de också.
 
Till veckan måste jag få ändan ur vagnen och så grönsaker i pallkragarna...
 
 
 
 
 
'
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg