Systerbesök

Dagarna och veckorna går. Gården ligger i dvala. Vi tittar till den då och då, försöker hålla snö borta från infarten. Under veckan fick den finbesök av min lillasyster och hennes kille som var där för första gången. Fotograf som hon är gick hon loss lite med kameran. (se nedan)
 
Snart januari då BMB lovade höra av sig till oss angående besök på udden. Spännande. Ska ringa Fiskarheden till veckan och luska i hur långt de kommit med vår ritning så att vi snart kan få i väg den där bygglovsansökan.
 
Den här julen har jag inte kunnat låta bli att tänka att detta kanske var sista julen vi firade i vårt nuvarande hus. Varje julprydnad jag tagit fram har jag redan en plats för i nästa hus..i mitt huvud. :) Det kan bli snoigt att komma in i nya huset till nästa jul men kanske kanske hinner vi. HOPPAS!! (Husspekulanter på stentrygatan 26 kan höra av sig) GOTT NYTT ÅR!
 
 
 
 
 
 

Dagsläge 14 december

Ringde BMB igår för att höra hur det går med förhandsbeskedet. Talade med en kvinna som sa att ärendet låg hos en annan men att han hade sagt att han tittat på vår ansökan och det såg ut att funka. Han ville dock komma ut till udden och titta i början av januari. De låter ju  allafall lovande. :)
 
 
Idag var vi ut med en kunnig karl och tittade närmre på längan som vi vill flytta på. Vi hade först tänkt riva den men halva byggnaden (delen med lägre tak) består av timmer och det är synd att göra sig av med. Vi tycker ju att den är en jättevacker byggnad men den står på fel plats. Därför har vi nu bestämt att plocka ner den delen och bygga upp den på en annan del av gården. Den består av flera förrådsutrymmen och ett loft på hela övervåningen. Där uppe kanske vi gör en gäststuga så småningom.

Räddningsauktion

Titta vilken söt kompis jag räddade från containern idag när vi slängde skräp. Billy och Boris (våra katter) kommer få många kamrater när vi flyttar till udden för det kilade iväg en hel musfamilj när vi började lyfta skräpet. Den här hann dock inte undan utan råkade följa med ner i containern men som gammal rått-ägare hoppade jag såklart efter och hjälpte sötisen ur.
 
Vi fyllde en hel container på bara en timme idag. Känns skönt att äntligen lite skräp lämnar gården.
 
 
 
Visa fler inlägg