Exploderat.

Tiden går så fort. En vecka sedan jag var här inne sist och sedan dess har trädgården vuxit det dubbla tror jag. I tisdags hade vi nationaldagsfirande med vänner och i går gjorde jag en riktigt härlig loppisdag med Henrik. Mer om det en annan dag. :) Två dagar till skolavslutning, sen är det sommarlov!! Så härligt att ha alla ungarna hemma och sluta titta på klockan morgon och kväll. :) Längtar...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Århundradets auktion!

Wow, vilken auktion jag var på i förrgår! Det var en sån där riktig bonnauktion uppe i fredriksberg på en gammal släktgård där de tömt alla uthus och sålde allt. Allt från hästslädar, möbler, sockerlådor, potatiskorgar, verktyg, glasflaskor till porslin och kuriosa.
Det första jag ropade in var en spegelbyrå som resulterade i att bagaget redan var fullt och jag fick ringa efter Henrik som var snäll som vanligt och körde den timmen det tog för att hämta den. Kanske lite ogenomtänkt men vet ni vad jag fick den för? 10 spänn! :) När auktionisten frågade om någon ville ha den för 100 kr, 50 kr, 20 kr, 10 kr åkte min hand upp av sig själv. :)
Så efter det köpet var ju bilen redan full och jag ville ju ha många fler grejer..när nu Henrik lovat att komma med ytterligare en bil kunde jag sedan ropa hem:
En gammal träbänk, en damejeanne, en låda full med småflaskor, en låda med Gustavsbergsporslin, två gamla gräddvispburkar (eller vad de nu kallas) och en låda innehållande en stor trådkorg, en mindre grön trådkorg och en zinkhink. Lycka! :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Oväntat.

Igår när jag skulle hämta äldsta dottern i grannorten hamnade jag oväntat på tre lokala loppisar. Jag hittade något på var och en och allt som allt var det en riktigt lyckad loppisrunda. Det är de där oväntade loppisbesöken och fynden jag blir gladast för. Sakerna jag inte visste jag behövde och ens visste fanns alltid. :)
 
Förutom pussel och en stor härlig broderad sommarduk hittade jag detta:
 
* En skoläst i barnstorlek för 20kr som kommer få stå i hallfönstret där jag har mina tidigare läster.
* Fyra till tefat i den servis jag samlat på mig genom tidigare loppisar. 30kr.
* Två tallrikar i Rörstrands Svalan. Efter lite googlande såg jag att dessa även finns i båvitt vilket jag är mer förtjust i. Kunde dock inte motstå dessa då de både var billiga och jag är svag för svalor.
* En rakspegel som jag tänkt ha i det kommande gästhuset vi bygger. 30kr.
* Sist och oxå minst en liten spis som jag verkligen föll för. Så enkel men så full av historia och lek..har den byggts av en pappa eller morfar eller är den köpt i en affär..10 kr och den låg i min hand. :)
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg