JAAA!!

Så kom äntligen brevet från länsstyrelsen. Med positiva besked. Även de ger oss stranddispens så nu är det helt klart att vi får bygga på Domarudden och placera huset på önskad plats. Kommer bli så jädrans bra! 
 
Nu får vi glatt vänta på bygglov och hoppas de godkänner storleken på huset. :)
 
Vi har medvetet väntat med att ta kontakt med byggfirmor och dylikt förrän vi visste hur det blev med dispensen. NU när vi vet har vi en massa att ta tag i snarast.
 
Ta in offertar från byggfirmor, ta kontakt med bergvärmebolag, elbolag och bank.
 
Ser ni det mystiska korset som alltid framträder på ladugårdsväggen då det är kallt ute!? ;)

Höbärgning

I helgen har vi tömt ladan på allt gammalt hö. Ett riktigt skitjobb. Finns inte ens en riktig dörr till den nedre höskullen utan där fick vi lyfta upp allt genom ett fönster och ut i en säck som sedan drogs ut på ängen och tömdes i brasan. Vi hann klart med den delen men har kvar lika mycket på det övre höloftet. Där var det dock lite lättare för där kunde vi kasta ut höet genom en loftdörr och ner i säcken. Höt som var 20 år gammalt innehöll nog en massa musbajs och äckel och röken var alldeles tjock och gul och lade sig över hela domarudden. Tur vi hade munskydd.
 
 
 
 
 
 
 

Förresten...

...angående det där fornminnet som skulle finnas i skogen... vi har hört oss för och tydligen har en äldre herre som tidigare bott på domarudden tagit bort stenarna för att de var i vägen när han plöjde. Ska försöka meddela det till ngn myndighet som har hand om sånt där så att de kan avskriva det hela.
Visa fler inlägg