Domarudden sjövägen

Den här bilden är tagen från viken i grythyttan den dagen vi eldade ris. Tittar man noga på vänster sida av sjön ser man lite rök som stiger från skogen långt borta. Precis under den nedre grenen på trädet. Där ligger Domarudden. Ska ta en bild från udden och in mot byn någon dag. Man kan faktiskt stå längst ut och vinka till byn.
 
 

Första kontraktet påskrivet

I dag har vi skrivit under kontraktet som säger att vi vill fortsätta processen och få huset ritat efter våra ändringar. När ritningen är färdig om ca 4 veckor kan vi skicka in bygglovsansökan. Egentligen binder vi oss inte till mer än att vi får betala en mindre summa för ritningen om vi nu inte får eller kan bygga huset av någon anledning.
 
Vi väntar ju också på förhandsbeskedet som vi fick ansöka om på nytt för någon månad sen. De har inte hört av sig än. Troligtvis kommer de vilja komma och se platsen vi vill bygga på innan de tar något beslut. Känns bra för då har man chansen att sälja in sig lite och få dem att känna att det nya läget på huset är bättre än det gamla. ;) Förhandbeskedet talar ju bara om för oss om vi får lägga huset på önskad plats och vilken storlek vi får bygga. Det som kan krångla till det mest är nog storleken på huset... vi får se..inom två månader bör vi fått svar.
 
 
 

Dimmarudden

Som vanligt blev det en söndag utan vila idag. Det var alldeles vindstilla i morse när vi kom till gården. Dimman låg så tät att man inte såg andra sidan av sjön.
 
 
 
Innan vi drog igång med ved-körning tog vi fyrhjulingen och åkte bort över södra ängen och spanade efter en bra adventsgran. Det fanns några potentiella. Sen tog vi en promenad i vår skog och kollade om det finns några träd som är avverkningsbara. Henrik hittade en fin gran som han gosade lite med innan vi åkte tillbaka över ängen och körde både skrot och ved. Vi hann färdigt med all ved och det blir så fint så.
 
 
 
All denna ved plockade vi upp på fyrhjulingen och körde iväg och lastade av igen. Många skivstänger det. :)
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg