Flaskpost nr 2 hittad och en massa helgbilder.

Vilken härlig helg det varit. Vi har tillbringat både lördag och söndag där. Knatat runt i skogarna, på ängarna och stranden och upptäckt en massa spännande.
I går hittade vi en liten liten strand en bit från vår "riktiga framtida strand". Bredvid ligger en gammal eka som inte längre är flytbar. Där drog Tindra, Oliver och jag igång en piratlek och gjorde en alldeles egen piratvik med strand, skepp och koja. Vi lade upp en massa stenar som fick bli början på vår piratgrotta. Det kommer bli en rolig lekplats för oss alla. :)
 
 

I dag när vi åter igen var där och lekte gick vi en sväng längst strandkanten vid södra ängen och plockade skräp i vassen. Tro det eller ej, men då hittade vi en flaskpost igen!! Vi hittade nämligen en första flaskpost i höstas som var skriven och skickad 1999 av en familj som har stuga tvärs över torrvarpen. Hur fränt som helst att hitta den 15 år senare. Dagens flaskpost var från samma familj men skickades några dagar tidigare. :)
 
 
 

Vi hittade även en anka som låg och ruvade i vassen. :)
 
 
 

Nu röjer vi längst bäcken vid infarten. Fin björkrad kommer fram.
 
 
 
 
 
 

Den tur man sätter O framför..det är vår tur.

Med ett väder som vi haft denna dag känns alla problem vi haft denna vecka mindre jobbiga.
 
Med en vecka kvar till slutdatum uppdagades en rad problem under veckan. Det nyborrade hålet för vattnet rasade in och måste borras om, avloppet (ute) måste flyttas på och göras om, köksön är felritad och skickas en ny om ngr veckor men det jobbigaste av allt.. när trappen skulle sättas in upptäcktes det att den var tillverkad för kort!!
Skratta eller gråta..ja jag vet inte..vi har alltid varit otursförföljda när det gäller våra husrenoveringar eller möbelköp. Skulle vi lista allt vi fått byta, reklamera eller lämna tillbaka de tio år vi levt tillsammans skulle inte alla papper i världen räcka till. Så att ta beslutet att bygga hus tillsammans var väl inte det smartaste kanske.
 
Hur som helst visste vi att trappan hade en leveranstid på TIO veckor!! men fick vid ett första samtal med trapptillverkaren (som själva inte kan förstå hur de lyckats göra trappan för kort) ett besked att vi kunde få en ny trappa vecka 18. I panik ringde jag vår säljare på Fiskarhedenvillan och sa att vi vägrar vänta ytterligare en och en halv månad på grund av ytterligare ett leveransfel. Han hade aldrig varit med om att någon inte fått en trappa som passade. Fabriken förstod vår situation och har nu lagt ner all annan tillverkning och inriktar sig på vår nya trappa tack och lov. Den kommer nu komma vecka 16 så går allt bra nu på slutet kan vi komma in i huset till påsk.
 
MEN i all stress över saker som inte går vägen har det även hänt roliga och bra saker under veckan.
 
Badrummen uppe och nere är fogade och klara för badrumsmöbler. Vi valde samma fog på både golv och vägg. Ljus ljus grå. Även fast det är exakt samma fog ser den mörk ut på väggen men nästan vit ut på golvet. Vi är mycket nöjda. :) För den observanta syns kanske att i det övre badrummet (det lite större) har vi valt samma kakel som nere i det mindre men en storlek större. Också golvplattorna är större i det större badrummet även fast de båda golven påminner om varandra. Kan tyckas tråkigt att ha liknande badrum men vi (läs jag) tyckte badrummen skulle matcha varandra....och sen var det tillräckligt jobbigt att välja till ett rum.. ;)
 

I köket har det också fogats och vi har fått fina ljusramplister under skåpen.
 
 

I öppningen mellan hall och vardagsrum har vi fått upp vitrindörrarna som ska minska ljudet (oljudet) från ovanvåningens tv-rum när vi "vuxna" vill höra tv:n nere. :)
 
 
 
 
 

Resultat

Veckorna går och det är såå roligt att se allt nytt som händer i huset. Att se hur alla delar, i form av handtag, dörrar, färger, golv, tak, lister, kakel, plötsligt blir en helhet. Det är nu man får se resultatet av alla val vi gjort senaste året. Och jag måste säga att än så länge känns alla val helt rätta. :)
 
Vi har fått pärlspont i hallen.
 
 
 
Fler målade tak och lagda golv.
 
 
 
 
 

Nya dörrar.
 
 

Kakel i nedre toalett och kök. (ej fogad ännu)
 
 

Stall-lyktor vid varje ytterdörr.
 
 
Visa fler inlägg