Jag ser ljuset Jonathan, jag ser ljuset!

Tänk hur snabbt man vänjer sig vid mörka och grå dagar. Det märker man när solen kikar fram en kort stund och man liksom reagerar på att något märkligt sker och man måste titta mot fönstret om det var solen som sa hej eller någon tände lampan.
Idag var en sådan stund. Varade väl i en minut. :) Tillräckligt för att ge en liten uns energi att ta tag i blomvattningen. ;)
 
 
 

Skoooooooooor.

Ett projekt som legat på väntelistan sedan vi flyttade in är vår förhall. Med sex personer i familjen blir det ett x antal skor som oftast bildar en mur att ta sig över när man kliver innanför dörren. Oftast som ofta föser man bara alla skor åt sidan och får räkna med ett extra par minuter på morgonen åt att hitta rätt par.
Problemet är egentligen inte att ställa undan skorna utan att där de ska stå står redan 20 andra. För en tid sedan var mina föräldrar barnvakt en stund och när jag kom hem möttes jag av ett berg av skor på yttertrappen. En rensning av skor blev nödvändig och sommarens alla sandaler, tofflor, sneakers och ballerinas hamnade i en stor kartong tills vidare... Den står fortfarande kvar i hallen!
Vi har ingen plats för den i våra två redan fullpackade förråd.
 
 
Projektet?
 
En platsbyggd bänk med förvaring!!
 
Redan när vi satt hos Fiskarhedenvillan och skissade på planritningen fanns den där bänken där i huvudet. Men man ska ju ta tag i saker också...
Därför Pappa Stig..ber jag dig att komma och snickra lite hos oss...Snääääällla! ;)
 
 
 
Så här vill jag ha det! :)
 
 
 
 

Ängel från Grythyttan

I helgen singlade vinterns första snö ner över Domarudden. Det var kanske mer snöblandat regn och inget som stannade kvar. Den riktiga första snön ska lägga sig så pass att man kan göra en snöängel. :)
En annan ängel som jag tycker mycket om även om den mest står i mitt minnesskåp är den här fina kopparängeln.
Jag är inte så mycket för änglar men den här har en sådan historia så jag bara var tvungen att skaffa mig en.
Det var nämligen så att 1999 lades taket om på vår fina träkyrka i Grythyttan. Kopparn togs ner och köptes upp av en lokal konstnär som bl.a. tillverkade dessa änglar av den. Speciellt roligt var att det var Henrik som var med och arbetade på taket. :) Såna här saker gillar jag skarpt, saker med historia!
 
 
Visa fler inlägg