Flaskpost nr 3

I går hittade Tindra och hennes kompis Wilma en flaskpost nere vid strandkanten. Det är den tredje vi hittat sedan vi flyttade hit för två år sedan. I brevet stod det att den som hittade flaskan skulle ringa det nedskrivna numret, säga tut och lägga på. :) Efter att ha kollat numret på eniro visste vi vem avsändaren var och barnen tyckte det var kul att det var en mamma till en skolkamrat. Fick tyvärr inget svar utan skickade ett sms och fick snart svar av en förvånad brevskrivare. :)
 
De två andra flaskposterna hade legat i vattnet i 15 år innan vi hittade dem. Denna troligen inte lika länge.
http://domarudden.blogg.se/2014/march/flaskpost-nr-2-hittad-och-en-massa-helgbilder.html
 
Kan snart föreslå att all vår post skickas på detta vis...det verkar gå säkrare än den vanliga postgången vissa gånger. ;)
 

Återanvändning av julen..

Ja det sägs ju att julen varar än till påska. Kan skylla på den strofen då våra adventskransar fortfarande hänger kvar på ytterdörren. ;)
För att verkligen nyttja dessa kransar ut i det sista fick de lite fjädrar och vips hade vi påskkransar istället. :)
 
 
Annars har påskhelgen innehållit det årliga påskäggsletandet som barnen startade 6:15 på lördagmorgon. Det blev bråttom för påskharen att gömma äggen i år för hon låg och sov den tiden...
 
 
På väg till Påskparaden i byn.
 
 
Påskpyssel och pynt.
 
 
Påskliljan kom fram till påsk som vanligt. Tupp och höna loppisfyndade jag förra året.
 
 
Och påskriset slog ut sina knoppar idag. Alltid lika svårt att ta in riset i tid.
 
 
I dag annandag påsk vårstädade vi i trädgården. Barnen hade kompisar som hjälpte till att både städa lekstugan och kratta löv. Lilleman sov så skönt i vagnen och jag klippte ner blommor i "parken" och gjorde den redo för våren. :)
 
 
 
 
 
 
 

Kalas, Minecraft, pyssel och tårtor.

Förra veckan blev en riktig kalasvecka. Oliver fyllde 7 år på tisdagen och firades med paket på sängen. Tyvärr var både jag och pappa Henrik sjuka så några fler kalasgäster vågade inte komma. Därför blev det tårta och mer firande på fredagen.
 
 
På söndag var det dags för barnkalas och Oliver önskade sig ett minecraft-kalas. Det lovade jag honom på ett villkor. Att vi tillverkade allt själva och inte skickade efter en massa dyra muggar, tallrikar, ballonger och dekorationer med tryck som bara kastas bort efter kalaset. Det var han med på och vi började tidigt i veckan. Även pappan i familjen fick uppdrag att hjälpa till med saxen. ;)
 
 
 
Vi tillverkade minecraft-muggar med helt vanliga gröna muggar och svart eltejp.
 
 
Grottspindlar av klubbor, svart plast och piprensare:
 
 
Luckyblocks som vi fyllde med godis och skickade med gästerna vid hemgång. Mallarna skrev vi ut från datorn och vek ihop bara.
 
 
TNT i form av partypoppers som vi bytte etikett på. Dessa fick barnen smälla av samtidigt när de satt sig vid bordet för att starta kalaset.
 
 
På fikabordet ställde vi skyltar som visade vad som serverades. Kakor, grassblocks (i form av mockarutor med grönfärgad kokos), cupcakes med småskyltar och såklart en Minecraft-tårta.
 
 
 
Tårtan gjorde en fin vän.
 
 
Bordet hade barnen dekorerat med egenvikna figurer, gröna ballonger och serpentiner.
 
 
 
 
Efter fikat fick barnen roa sig med att sätta svansen på minecraft-grisen. Såklart med en minecraft-mössa nedragen över ögonen. :)
 
 
 
Sedan kastade vi gris i en creeper.
 
 
Oliver tjuvtränade innan kalaset.
 
 
Sist hade vi skrivit ut ansikten som barnen fick göra egna masker av om de ville.
 
 
Jag tror sonen var nöjd och hans mamma har lärt sig en massa om det där minecraft. ;)
 
Visa fler inlägg