Dagens vits

I dag grillade vi lite korv med vänner på gården. Kallt men mysigt.
 
Härliga Theo, 7 år, tog en runda inne i huset och frågade efter en stund: Har ni ingen tv? hahaha Han trodde vi redan bodde där.  Som det barn han är var inte det mest konstiga att vi varken har tapeter eller möbler utan att det inte fanns någon tv...  ;)
 
Annars har senaste veckan bjudit på mer dragen el, mer gipsning och bland annat lite fix med golv i lilla toaletten.
 
Problemet med övervåningen/taket är under utredning men vi vill poängtera att det inte har ett dugg med våra snickare att göra trots ihärdiga rykten.
 
 
 
 

Golvvärme

 
På övervåningen har det lagts spånskivor på golvet i veckan. Vi valde bort element som är standard där. Istället lägger vi golvvärme både uppe och nere. Ska bli skönt att slippa fula element som bara försvårar möbleringen.
 
Elektrikerna har också börjat arbeta på nedre våningen. Det är så svårt att redan nu avgöra och besluta var alla kontakter ska vara. Man vet ju inte än var exakt sängarna kommer ställas eller skåp och dylikt som en kontakt kan vara i vägen för.
 
Och slutligen till tjuvarna som besökt gården och tagit saker för över 10.000 kronor, bland annat 50 kg älgkött....ni glömde lite av färsen!! Den finns nu att hämta på annan adress om intresse finns. Och till övriga tjuvar...nu finns inget mer av värde kvar där ute så gör er inte besväret att besöka oss mer...
 
 
 
 

Nedre våning.

En justering av övervåningen krävs efter ett fel i ritningen. Därför sker det mesta arbetet bara på nedre våningen just nu tills detta kan påbörjas.
 
Alla innerväggar är nu på plats. Isolering, osb-skivor, gips och reglar. Även i taket har det isolerats och satts reglar att spika taket i när vi är framme där.
Kakelugnen har murats upp men själva kaklet och skorsstensröret får vänta lite till.
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg