Husets stora utmaning.

När vi skulle bygga vårt hus valde vi mellan att ha den höga takhöjden vi idag har i hallen eller lägga golv och få två plan istället. Vi är fortfarande glada och nöjda med vår ljusa och luftiga hall men den har medfört ett par utmaningar.
 
Den första hur vi skulle putsa fönstren. Vi löser det genom att balansera på en hög stege, öppna fönstren, vända de ut och in och putsa båda sidorna från taket över vår entré. Gäller att ha tungan rätt i mun och ha halkfria skor på sig ute på plåttaket. ;)
 
Den andra utmaningen har vi ingen lösning på men har heller inte utsatts för..ännu! Det är hur vi ska byta glödlampa i taklampan. Vi valde en glödlampa med rekordlång bränntid just för att skjuta lite på problemet...men förr eller senare står vi där och funderar på hur vi ska lösa det. ;) Ett alternativ är väl att Henrik får ta hem lite ställning och bygga en under lampan. ;) Eller så lägger vi en bräda från räcket på övervåningen till ett fönster så får man krypa ut till lampan och hoppas på att den ligger kvar. Eller bygga ett torn av stolar... Eller en studsmatta? Mm, det tål att tänkas på...
Min gissning är att den dag lampan slocknar kommer det vara mörkt i vår hall en låång tid framöver...