Julens guld.

Julen närmar sig och vi bakar julkakor och gör julgodis. Fudge och choklad i all ära men man tröttnar ju till slut. Något jag bakar varje jul och aldrig tröttnar på är saffransskorpor. Ett recept av Leila. Brukar dubbla satsen för det norpas alltid och man vill ju åtminstone att de ska räcka till julafton. :)
 
 
Recept:
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
5 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl sötmandel
 råsocker
 
Smält smöret med saffran och blanda ihop med torrvarorna till en deg. Tryck ut längder på en plåt, strö råsocker över och skjuts in i ugnen i ca 25 min på 175 grader.
Ta ut längderna och skär upp dem i 1 cm tjocka skivor. Sänk ugnen till 125 grader och sätt tillbaka plåten i 15 minuter till. Stäng av värmen och låt gärna skorporna stå kvar i ugnen över natten.
 
Mums!